MUȘCĂTURILE  DE CĂPUȘĂ SIMPTOME ȘI CUM SĂ TE APERI

Căpușele sunt insecte mici, dar periculoase, care se hrănesc cu sângele animalelor și oamenilor. Acestea sunt cunoscute pentru transmiterea bolilor, cum ar fi Lyme, encefalita și febra maculată a Munților Stâncoși.

SIMPTOMELE MUȘCĂTURII DE CĂPUȘĂ

Reacții imediate – Durere la locul mușcăturii – Mâncărime – Roșeață – Umflături – Erupții cutanate

Reacții tardive – Febra – Dureri de cap – Oboseală – Dureri musculare și articulare – Dificultăți de respirație – Erupții cutanate

– Folosiți haine care să acopere cât mai mult din piele, în special în zonele unde căpușele se prind cel mai des, cum ar fi gleznele, genunchii și coatele. – Aplicați un repelent de insecte pe piele și pe haine, care să conțină DEET sau picaridin. – După ce ați petrecut timp în aer liber, verificați cu atenție întregul corp, inclusiv părul, pentru a identifica eventualele căpușe.

PROTECȚIA PERSONALĂ

CONCLUZIE

Dacă sunteți mușcat de o căpușă, este important să îndepărtați insecta cât mai curând posibil și să monitorizați zona mușcată pentru semne de infecție.  Dacă observați orice semne de infecție, cum ar fi roșeață, umflătură sau durere persistentă, trebuie să căutați imediat asistență medicală.