în sarcină este o preocupare frecventă pentru femeile însărcinate. Colagenul poate avea efecte benefice asupra pielii, părului și altor țesuturi conjunctive. Cu toate acestea, există întrebări legate de siguranța și eficacitatea sa în timpul sarcinii.

CONSUMUL DE COLAGEN

Colagenul este o proteină structurală esențială în corpul uman, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor. Este prezent în piele, oase, cartilaje și tendoane, menținând elasticitatea și fermitatea pielii și sănătatea oaselor.

Colagenul asigură structura și elasticitatea țesuturilor conjunctive. Producția sa scade odată cu înaintarea în vârstă, ducând la pierderea elasticității pielii și apariția ridurilor.

Consumul de colagen în sarcină poate preveni vergeturile, menține elasticitatea pielii și susține sănătatea oaselor și articulațiilor, care sunt solicitate în această perioadă.

Colagenul contribuie la dezvoltarea sănătoasă a oaselor și țesuturilor conjunctive ale fătului, menținând sănătatea pielii acestuia.

Deși consumul de colagen este considerat sigur în sarcină, există riscuri. Este esențial să se aleagă produse de calitate și să se discute cu medicul înainte de a începe orice supliment.

Există surse naturale de colagen precum carnea de pui și curcan, peștele, legumele verzi cu frunze și fructele bogate în vitamina C. Acestea pot fi consumate în siguranță în timpul sarcinii.

Pentru informații detaliate, citește articolul complet pe CollagenWise.