denumită și vitamina B7 sau H, este esențială pentru sănătate și frumusețe. Aceasta este implicată în procese metabolice, sinteza acizilor grași și glucozei, și contribuie la sănătatea pielii, părului și unghiilor. Deși se găsește în alimente precum ouă, carne și legume cu frunze verzi, uneori poate fi necesar un supliment de biotină.

BIOTINA

Biotina face parte din familia vitaminelor B și este esențială pentru procese metabolice. Ea ajută la sinteza acizilor grași și glucozei și este vitală pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor. Deși se găsește în multe alimente, uneori este necesar un supliment.

Biotina oferă beneficii precum menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor, îmbunătățirea metabolismului, reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății sistemului nervos. Poate ajuta și la menținerea unui nivel sănătos de zahăr din sânge și este benefică pentru diabetici.

Biotina stimulează producția de colagen, esențială pentru elasticitatea pielii. Ajută la hidratarea pielii, previne uscarea, descuamarea și reduce inflamația. Este benefică și pentru afecțiuni ale pielii, precum eczeme și acnee.

Biotina este un remediu natural pentru părul fragil și subțire. Stimulează creșterea părului, întărește firul de păr și poate preveni căderea părului.

Biotina este vitală pentru unghii puternice și sănătoase. Previne unghiile fragile și subțiri, petele albe pe unghii și ajută la creșterea unghiilor.

Deși biotina este în general sigură, poate avea efecte secundare precum erupții cutanate, interacțiuni cu teste medicale și probleme gastrointestinale. Este important să discutați cu medicul înainte de a lua suplimente.

Biotina este esențială pentru sănătate și frumusețe, având un rol major în menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor. Deși se găsește în multe alimente, suplimentele pot fi necesare în anumite situații.  Pentru a afla mai multe, citiți articolul complet pe CollagenWise.