Ciocolata Neagră

Deliciu  Sănătate Plăcere

Ce este ciocolata neagră?

Ciocolata neagră este un tip de ciocolată care conține o cantitate mare de cacao și mai puțin zahăr decât alte tipuri de ciocolată. Cacao este extras din boabele de cacao, care sunt uscate, prăjite și apoi măcinate într-un amestec fin. Ciocolata neagră este adesea considerată a fi cea mai sănătoasă formă de ciocolată datorită conținutului său ridicat de antioxidanți.

Beneficiile  Ciocolatei Negre

Antioxidanti Antioxidantii din ciocolata neagra sunt numiti flavonoide si se gasesc in cantitati mai mari decat in alte tipuri de ciocolata. 

Fibre Fibrele ajuta la prevenirea constipatiei si la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Totodată,  ajută la reducerea nivelului de colesterol din sange.

Reducerea Stresului Un studiu realizat pe un grup de persoane a aratat ca cei care au consumat ciocolata neagra in fiecare zi timp de doua saptamani au prezentat o scadere semnificativa a nivelului de cortizol, hormonul stresului, in comparatie cu cei care nu au consumat ciocolata neagra. 

Efectele Ciocolatei Negre Asupra Starii De Spirit

Imbunatatirea Concentrarii Ciocolata neagra poate ajuta la imbunatatirea concentrarii si a performantei cognitive. Studiile au aratat ca consumul de ciocolata neagra poate imbunatati fluxul sanguin in creier, ceea ce poate duce la o imbunatatire a functiei cognitive si a memoriei. 

Efectele Ciocolatei Negre Asupra Starii De Spirit

Recomandări și consum responsabil

Consumul moderat de ciocolată neagră poate avea efecte pozitive asupra sănătății inimii, a creierului și a sistemului imunitar.  Cu toate acestea, este important să se rețină că ciocolata neagră conține și calorii și grăsimi, astfel încât trebuie consumată cu moderație. Se recomandă alegerea ciocolatei cu cel puțin 70% cacao pentru a beneficia de proprietățile sale sănătoase.